Ideja i osnivanje sajta www.NaCukarici.rs

Ideja o osnivanju projekta " PRONAĐITE NA ČUKARICI" je nastala kada smo edukujći se o našoj matičnoj opštini pročitali podatak da na Čukarici živi oko 195.000 stanovnika. Ova informacija nas je jednostavno fascinirala, jer od gradova u našoj zemlji jedino Novi Sad, Niš, Kragujevac i Priština imaju više stanovnika nego opština Čukarica. Postavili smo pitanje: Zar ne bi bilo lepo i zar nismo pre svega zaslužili da olakšamo sami sebi život i poslovanje na našoj opštini t.j na Čukarici? O raznim statističkim, geografskim i istorijskim podacima, kao i o drugim strukturama opštine Čukarica postoji mnogo različitih izvora, pre svega na internetu, ali nam je trebalo nešto drugo. Trebao nam je vodič kroz Čukaricu, t.j vodič na Čukarici koji će služiti da Čukarica bude svakom pristupačna "kao na dlanu".

Nama je trebao sajt i štampano izdanje gde će postojati informacije vezane za svakodnevne potrebe stanovništva i pravnih lica na Čukarici, t.j informator o Čukarici: servisi građana (važne institucije vezane za život i poslovanje na Čukarici) i što više pravnih lica na Čukarici, t.j sa Čukarice na jednom mestu (zanatlije, trgovine, zdravstve i obrazove ustanove, industrija i druge delatnosti na Čukarici ) kako bi sve što nam treba pronašli na jednom mestu. I takav projekat smo i napravili - Pronađite na Čukarici. Nosioci i vlasnici projekta "Pronađite na Čukarici" su naša porodična preduzeća SVS studio (internet prezentacija)  i OPH Štamparija (štampano izdanje)  Beograda koje takođe posluju na Čukarici.

Ciljevi projekta "Pronađite na Čukarici"

Ciljeve projekta  "Pronađite na Čukarici"  podeliti na dva segmenta:

  • Da svima koji žive ili posluju na teritoriji opštine Čukarica olakšamo život i poslovanje na Čukarici i to tako što će na sajtu www.nacukarici.rs ili u štampanom izdanju pronaći delatnosti, usluge, institucije ili informacije na Čukarici koje ih interesuju bez lutanja i gubljenja dragocenog vremena. Nekada se za to govorilo "iz fotelje" a danas je to putem "responzivog sajta" t.j prilagodljivog sajta bilo kom uređaju koji posedujete (desktop računar, laptop računar, tablet ili mobilni telefon) i našeg štampanog izdanja. Sa napretkom tehnologije otišli smo par koraka unapred: Zašto samo iz fotelje od kuće, kada može iz autobusa, tramvaja, kafića, sa posla, plaže, stanice, iz čekaonice u domu zdravlja, pošti, banci... t.j  sa bilo kog mesta gde postoji internet i bilo kada da pronadjete šta Vam u tom trenutku treba na Čukarici.

  •  Da pravnim licima koja posluju na Čukarici  t.j na teritoriji opštine Čukarica omogućimo da prezentacijom sebe, svoje delatnosti ili svoje usluge (na sajtu www.nacukarici.rs ili u štampanom izdanju) poboljšaju svoje poslovanje na matičnoj opštini, odnosno na Čukarici i time povećaju obim posla na Čukarici, t.j broj klijenata na Čukarici a samim tim i dobit, jer će na taj način će da uštede i vreme i novac za potragom za novim  klijentima. Prezentacijom sebe u  "Pronađite na Čukarici" povećaće svoje poslovanje "u svom kraju" t.j na Čukarici. Klijenti sa Čukarice će pronalaziti baš njih, i neće biti potrebno investiranje u reklamni materijal da bi se došlo do klijenata, a sa poslovanjem "u svom kraju"  će se takodje smanjiti troškovi u vidu uštede vremena i goriva za odlazak kod klijenata koji su na sasvim drugom delu grada.

Zašto je baš za Vas "Pronađite na Čukarici"

  1. Internet je ideja čije je vreme došlo. Sa pojavom i okupiranjem tržišta internetom mnogo se promenio način poslovanja. Iz tog razloga smo i napravili ovaj sajt: NE TRAŽITE KLIJENTA, NEKA KLIJENTI PRONAĐU VAS. Nema više štampanja letaka, kataloga, plaćanja distribucije istih i plasmana na tržištu na kome  ne znate da li su uopšte vaši potencijalni klijenti. Na internetu KLIJENTI TRAŽE BAŠ VAS I BAŠ VAŠU DELATNOST.

  2. NAZIV PROJEKTA - je namerno ovako  izabran kako bi se povećala prevashodno poseta sajta i to ne na bilo koji način već namenski sa potencijalnim KLIJENTIMA KOJIMA JE POTREBNA DELATNOST ILI USLUGA NA ČUKARICI.  Kome god je nešto potrebno na Čukarici kucaće u pretraživaču  TO NEŠTO pa NA ČUKARICI npr. ŠTAMPA NA ČUKARICI. Takođe jasno istaknut naziv štampanog izdanja  sa akcentom da je besplatan primerak jesno upada u oči krajnjem korisniku u moru novina, tabloida i drugih štampanih izdanja.

  3.  Još  jednom naglašavamo VAŽNOST NAZIVA PROJEKTA "PRONAĐITE NA ČUKARICI"  ZBOG CILJNE GRUPE. Postoje mnogi slični portali i oglasnici koji imaju razna zvučna imena (npr. komšija, u kraju, tržni centri i slično) koji deluju primamljivo i na kojima već plaćate reklamu. Daćemo vam odgovor kroz pitanje: DA LI STE VI KOMŠIJA ILI U KRAJU NEKOME KO JE NPR. NA NOVOM BEOGRADU, KARABURMI, BORČI? Hoće li doći klijenti iz tih krajeva baš na ČUKARICU ako imaju vašu delatnost ispred nosa u svojoj okolini?

  4. INFORMACIJE NA SAJTU - Iz razloga POVEĆANJA BROJA POSETIOCA SAJTA SA ČUKARICE na sajtu se nalazi SERVIS GRAĐANA, gde se na jednom mestu nalaze svi važni telefoni državnih institucija na Čukarici. Ni ne razmišljajući u tom trenutku da vas pronađu, potencijalni KLIJENTI ĆE sasvim spontano DOĆI DO VAS I ČUTI ZA VAS i setiti se DA STE IM BAŠ VI POTREBNI, a svratili su na sajt samo da pronađu informaciju.

  5. CENA izrade prezentacije i prostora u štampanom izdanju je sasvim u skladu sa vremenom u kome živimo i prilagođena je  za svačiji džep.

 

Naši prijatelji