Osnivanje projekta  "Pronađite na Čukarici"

Ideja o osnivanju projekta " PRONAĐITE NA ČUKARICI" je nastala kada smo edukujći se o našoj matičnoj opštini pročitali fascinantan podatak da na Čukarici živi oko 195.000 stanovnika. Ova informacija nas je prijatno iznenadila,  jer od gradova u Srbiji jedino Novi Sad, Niš i Kragujevac imaju više stanovnika nego opština Čukarica. Postavili smo pitanje: Zar ne bi bilo lepo i zar nismo pre svega zaslužili da olakšamo sami sebi život i poslovanje na našoj opštini t.j na Čukarici? 


O raznim statističkim, geografskim i istorijskim podacima, postoji mnogo različitih lako dostupnih "izvora znanja". Nama je trebalo nešto drugo. Trebao nam je sajt i časopis u vidu informatora koji će biti u službi celokupne populacije na Čukarici sa što više privrednika sa Čukarice na jednom mestu (zanatlije, trgovine, zdravstve i obrazovne ustanove, industrija i druge delatnosti na Čukarici ), kako bi  smo ono što nam treba u svakodnevnom životu pronašli na jednom mestu. Takav projekat smo i napravili i 01. septembra 2015. godine smo pokrenuli internet portal "Pronađite na Čukarici". Godinu dana kasnije 01. septembra 2016. godine promovisan je i prvi broj časopisa "Pronađite na Čukarici".  Osnivači projekta su supružnici Sloboda i Vladimir Stojčić putem tadašnjih preduzetničkih radnji SVS studio i OPH Štamparija. Preduzetnička radnja SVS STUDIO je ugašena i obrisana iz APR 17.08.2018.godine, a preduzetnička radnja OPH ŠTAMPARIJA je 05.09.2018. odlukom o nastanku obavljanja delatnosti nastavila da obavlja delatnost u formi Društva sa ograničenom odgovornošću PRONAĐITE NA ČUKARICI DOO BEOGRAD.

Ciljevi projekta "Pronađite na Čukarici"

Ciljeve projekta  "Pronađite na Čukarici"  podeliti na dva segmenta:

  • Da svima koji žive ili posluju na teritoriji GO Čukarica olakšamo život i poslovanje na Čukarici i to tako što će pronaći delatnosti i usluge na Čukarici koje ih interesuju bez lutanja i gubljenja dragocenog vremena u časopisu koji se distribuira besplatno, na sajtu prilagodljivom bilo kom uređaju koji posedujete, društvenim mrežama i android aplikaciji.

  •  Da pravnim licima koja posluju na Čukarici  t.j na teritoriji opštine Čukarica omogućimo da prezentacijom sebe, svoje delatnosti ili svoje usluge (po popularnim cenama) na sajtu ili u štampanom izdanju, poboljšaju svoje poslovanje na matičnoj opštini, odnosno na Čukarici. Prezentacijom sebe u  "Pronađite na Čukarici" povećaće poslovanje "u svom kraju" t.j na Čukarici. Klijenti sa Čukarice će pronalaziti baš njih, i neće biti potrebno investiranje u skupi reklamni materijal da bi se došlo do klijenata. Takođe sa poslovanjem "u svom kraju"  će se smanjiti troškovi u vidu uštede vremena i goriva za odlazak kod klijenata koji su na sasvim drugom delu grada ili pak države.

Zašto je baš za Vas "Pronađite na Čukarici"

  1. NE TRAŽITE KLIJENTA, NEKA KLIJENTI PRONAĐU VAS - Internet je ideja čije je vreme došlo. Sa pojavom i okupiranjem naših života i tržišta internetom mnogo se promenio način poslovanja. Iz tog razloga smo i napravili ovaj sajt sve sa pratećim društvenim mrežama i android aplikacijom. Na internetu KLIJENTI TRAŽE BAŠ VAS I BAŠ VAŠU DELATNOST. Nema više štampanja letaka, kataloga, plaćanja distribucije istih i plasmana na tržištu na kome  ne znate da li su uopšte vaši potencijalni klijenti.

  2. NAZIV PROJEKTA "PRONAĐITE NA ČUKARICI"  - je  izabran kako bi se povećala poseta sajta i to ne na bilo koji način već namenski sa potencijalnim KLIJENTIMA KOJIMA JE POTREBNA DELATNOST ILI USLUGA NA ČUKARICI Kome god je nešto potrebno na Čukarici ukucaće u pretraživaču  TO NEŠTO pa NA ČUKARICI npr. ŠTAMPA NA ČUKARICI.

    Takođe jasno istaknut naziv štampanog izdanja sa akcentom da je besplatan primerak koji jasno upada u oči krajnjem korisniku u moru novina, tabloida i drugih štampanih izdanja.

    Još  jednom naglašavamo VAŽNOST NAZIVA PROJEKTA "PRONAĐITE NA ČUKARICI"  ZBOG CILJNE GRUPE. Postoje mnogi slični portali i oglasnici koji imaju razna zvučna imena (npr. komšija, u kraju, tržni centri i slično) koji deluju na prvi pogled primamljivo. Daćemo vam odgovor kroz pitanje: DA LI STE VI KOMŠIJA ILI U KRAJU NEKOME KO JE NPR. NA NOVOM BEOGRADU, KARABURMI, BORČI? Hoće li doći klijenti iz tih krajeva baš na ČUKARICU ako imaju vašu delatnost ispred nosa u svojoj okolini?